Stavba domu z panelov SIP vlastnými rukami

Spokojnosť

Pri plánovaní výstavby domu sa ľudia snažia presťahovať sa do nového domu čo najskôr. Stavebné technológie a nové materiály vám umožňujú vybudovať štruktúru v priebehu niekoľkých týždňov, napríklad výstavba domu z panelov SIP vlastnými rukami.

Stručný popis panelov

SIP panel je tepelný izolačný štrukturálny materiál, ktorý sa používa pri výstavbe domov podľa metódy vyvinutej v Kanade.

Vzhľad produktu je foamylistigirol zovretý medzi dvoma OSP (orientované steny). V vynálezovanej sendvičovej doske sú tepelne izolačné a štrukturálne vlastnosti zdrojových materiálov dobre kombinované.

Užitočné tipy od majstrov s nezávislou výstavbou

Proces výstavby pozostáva z konzistentných etáp:

výstavba nadácie;

podlaha;

výstavba prvého a druhého poschodia;

inštalácia strechy;

Inštalácia okien, dverí a spustenie komunikácie.

Nie je ťažké postaviť dom z panelov SIP, pretože majú nízku hmotnosť (približne 60 kg). Dvaja stavitelia sa budú vyrovnať s montážou alebo na zrýchlenie práce optimálny tím 45 ľudí.

Základom domu, ako viete, je základ. Pre dom takýchto panelov je najlepšou voľbou hromady skrutiek. S veľkou túžbou vybudovať nadáciu za 1 2 dni v zime aj v lete.

Podlahové zariadenie poskytuje rozmiestnenie dolného pásového lúča, jeho základ.

Panely SIP položené na podlahe na jednej strane musia byť zakryté napríklad s bitúmenovým tmelom. Potom sú panely okolo obvodu pripevnené pomocou samoliečkových skrutiek a inštalačná pena sa aplikuje na všetky pripojenia. V konci je celá reprodukčná štruktúra šitá okolo obvodu.

Ďalším krokom bude výstavba prvého poschodia, ktorá začína inštaláciou dolnej väzby. Potom sú steny panelov SIP inštalované v oboch smeroch na drevenom ráme, počnúc inštaláciou rohových prvkov. Ďalej, stojany, ktoré ukončia steny stien. Horné popruh je nainštalovaný po spracovaní penou horných prvkov.

Ak chcete postaviť druhé poschodie domu, namontujte stropy a steny a opakujte zariadenie podlahy a steny prvého poschodia. Všetky práce by mali byť riadené úrovňou výstavby.

Inštalácia strechy z panelov SIP nevyžaduje konštrukciu krokiev, pretože sú schopné vydržať značné zaťaženie. Strecha sa prekrýva podobne ako medziprodukt. Ďalej môže byť strecha pokrytá flexibilnými dlaždicami alebo iným materiálom.

Proces výstavby dokončí inštaláciu okien a dverí akejkoľvek veľkosti, a to vďaka vlastnostiam sendvičového panela.

Pred začatím výstavby panelového domu SIP je vhodné mať skúsenosti s prácou s dreveným rámom, ktorý sa vyhne mnohým chybám.

Výstavba domu z panelov SIP. Osobná skúsenosť (FomhouSetv)

Sebakonštrukcia domu z panelov SIP

5 (100%) 1