Výstavba bazéna

Bazén je zložitá inžinierska štruktúra, pretože musíte najprv upraviť výkon vykurovacieho a kanalizačného systému a potom prehodnotiť spôsoby zasklenia.

Najprv sa rozhodnite, kde potrebujete bazén, vonku alebo vo vnútri. Ste fanúšikom striekania vo vode na otvorenom vzduchu? Toto je tvoja voľba. V tomto prípade však zvážte poveternostné podmienky vo vašej oblasti. Ale zabráni vám v kupovaní oblakov, ale pre nich a dažďov? Ak sa vám páči viac uzavretý bazén, majte na pamäti, že jeho náklady sú oveľa vyššie ako otvorené. Všetko však má svoje výhody, napríklad nemusíte zachrániť misku bazénu v chladnom období. Ak ste, keď ste navrhli, nepremýšľali ste o bazéne, potom si postavil dom, budete musieť použiť otvorený typ bazénu, ktorý napriek vašej jednoduchosti dá vášmu dvoru mimoriadnu krásu.

Otvorená alebo zatvorená verzia? Obe možnosti majú, samozrejme, klady a nevýhody, ale pre konečný výber sa poraďte s odborníkmi.

Pamätajte, že pri riešení amatérov pri výstavbe bazénu vás môže byť truchlivo. S podobným prístupom — základ pre misu bude zvyčajne vyrobený z porušení a v dôsledku toho — obrovský stĺp vody prelomí misku. Alebo iná možnosť, pri výpočte vykurovacieho systému sa bazén nezohľadnil a v dôsledku toho všetkého je studená voda v bazéne a najhoršie zo všetkého je porucha vykurovacieho systému.

Nezabudnite na odtok z otvoreného typu vody v zimnom období. Keď na to zabudnete, môžete poškodiť misu pri bazéne, keď voda zamrzne. Ak sa takýto problém objavil v bazéne uzavretého typu ako zahmlievanie okien, musíte venovať osobitnú pozornosť ventilačnému systému a vykurovania podláh a nepoužívajte štandardné dvojité okná ako okná, ale lepšie s energetickou energiou ochranársky systém.

Nezabudnite na prívodný systém vo veľkých objemoch do povodia a navyše o jeho odtoku. Pokiaľ ide o inštalačné stránky bazénov, ďalšie vážne. Otvorené bazény sú najlepšie nainštalované mimo listnatých stromov, aby listy nespadli do misky na bazén. Uzavreté bazény sú najlepšie nainštalované v izbách veľkej plochy, kde spravidla veľa slnečných lúčov pádov.

Chcete trvalý stacionárny bazén, potom buďte pripravení na veľké objemy stavebných prác. Plus betónový bazén je jej dlhá životnosť, mínus je vyššie náklady. Ak ste na to pripravení, môžete premýšľať o tvaru samotnej jamy: v tvare štvorca, obdĺžnika, kruhu, oválneho atď. p. Nezabudnite, že čím komplikovanejšia forma, tým viac výdavkov a čas, ktorý si vykopávka vyžaduje vykopávka.

Po zvolení formulára pokračujeme priamo k betónovaniu samotnej misky na bazén. Existuje veľa technológií, ale existuje niekoľko pravidiel: ak hrúbka betónu vrstvy menej ako 0,25 m., Potom pod vplyvom zmrazenia pôdy v zime sa môžu objaviť praskliny. Na betónu pokračujeme v usporiadaní hydroizolačného systému, pretože, ako viete, taký materiál, ako je betón. Systém vodotesnosti môže byť povrchný a prenikajúci. Podšívali misku bazénu (dlaždice alebo mozaiku), čo znamená, že misa pod bazénom je dokončená. Tento krok sa však vôbec nevyžaduje v prípade použitia takého materiálu ako syntetický film ako „Liner“. Syntetický film, ktorý je celý, má nasledujúce výhody — absolútne neprechádza vodou, má estetický vzhľad. V takom prípade dostanete bazén, ktorý nemá švy, a čo je najdôležitejšie, pri jeho používaní vás bude stáť oveľa menšia suma v porovnaní s plášťom toho istého bazénu s dlaždicami. Už je však jasné, koľko bazéna je drahá hračka.

Drahšia možnosť bazénu je Caisson. Tento typ sa používa v prípadoch, keď existuje významná úroveň podzemnej vody. Pri práci na tomto type bazénu sa budú vyžadovať ešte zložitejšie stavebné práce v porovnaní s vyššie uvedenými typmi bazénov. Konštrukcia takého bazéna začína položeným na spodnej časti vystuženej betónovej dosky a potom Cesson (zváraná kovová (plastová) misa, chránená zvonku špeciálnym povlakom). Ďalej sa betón naleje do intervalov medzi miskami a stenami jamy, ale vnútorný povrch kázonu je omietnutý a dokončený vrstvou hydroizolácie. Výsledkom je vysoká spoľahlivosť, vysoké náklady.

Ekonomická trieda je typ zberného druhu fondu, ktorý nevyžaduje prácu náročnú na prácu. Požiadavka na nich je iba určité prehĺbenie, je však jednoduchšia ako jednoduchá: misa je zostavená zo samostatných panelov, ktoré sa vyrábajú pomocou vlnitej oceľovej vrstvy, ako aj špeciálneho filmu. Tento dizajn so výstužníkmi (na posilnenie panelov) vám umožňuje pokojne prejsť príchod zimnej sezóny a zostane v predchádzajúcej podobe.

Existujú rôzne možnosti pre bazény, ale čo je najdôležitejšie, žiadna nezabudnuteľná dovolenka v rodinnom kruhu blízko takého dlhého darček. Odvážiť sa!