Lidt om fundamentet

Ordet «grundlæggende» i moderne hverdag bruges sjældent i forbindelse med selve fundamentet for huset — fundamentet. Og det betragtes som et synonym for ordene «solid», «pålidelig», «holdbar». Fordi begyndelsen af ​​hver struktur er fundamentet. Sådan lægger man grundlaget for grundlaget for enhver bygning er et fundament med høj kvalitet? Vi vil tale om dette.

For at huset kan stå i mange år uden forvrængninger, oversvømmelser, nedtrapninger og andre problemer, skal fundamentet have følgende egenskaber: for at være stærk, modstandsdygtig over for negative temperaturer og grundvand og svarer til jordtypen i dets design. For ikke alle fundament kan betjenes for en bestemt jordtype. Den mest succesrige måde at lægge fundamentet på, og specifikt — dybden af ​​dens forekomst og skyttegravens profil — vil gøre det muligt at bestemme de korrekt fremstillede geologiske og topografiske undersøgelser af stedet, hvor jordtypen, niveauet af grundvand, dybden af ​​frysning om vinteren, højden, forskellen i højder osv. D.

Om nødvendigt udføres dræningsforanstaltninger, før der lægger grundlaget, jordkompakterer. Derefter udføres markeringen af ​​det skabte fundament, der angiver dens akser ved hjælp af strakt garn. Og først da kan du starte jordarbejde.

Et vigtigt punkt — Når man installerer kommunikation gennem fundamentet, er der altid et lille hul omkring rør. Hullerne er normalt indlejret i det faktum, at det er til rådighed — cement, beton osv. D. Det foretrækkes at dække disse huller med pakel og frakke med ler blandet med brudt glas (fra gnavere, som overraskende også er meget glad for ler).

For bygninger med murvægge, efterbehandling af sten eller andet stykke materialer er en flaskefundament bedst egnet, fordi disse vægge har brug for støtte over hele deres længde under jorden. Når du lægger et sådant fundament er dybere end 70 cm, skal du lave en pude af sand eller knust sten nedenfor. Eller påfør i stedet finhakket mursten.

Og glem ikke, at du ikke kan bygge grundlaget på loams, suspendere og tørv uden at risikere at erhverve et stort antal problemer! Sådan jord er ret porøse og har en lidt udtrykt lejekapacitet. Hvis du lægger grundlaget i tørt vejr (i dette tilfælde opfører jorden sig godt nok) og venter på den første alvorlige nedbør — jorden vil blive våd, jordens strukturelle forbindelser vil bryde op, og alt vil gå igennem. Så når man arrangerer fundamentet, er der ingen vigtige eller sekundære punkter — alt er vigtigt fra tilknytningen af ​​huset på stedet til valg af forstærkningsstørrelser. Det er meget vanskeligere at korrigere de tilladte mangler, når man arrangerer fundamentet.