Що потрібно знати про вибір стерилізатора FN 400/500

Проведення стерилізації, дезінфекції потрібно в медичній, науково-дослідній діяльності. Для подібних процедур необхідні точні пристрої, що працюють з урахуванням різних параметрів.

Одним з найважливіших апаратів в даній ситуації є стерилізатор.

Особливості апарату

Серед рекомендованих пристроїв для різних лабораторій і установ, де необхідне проведення стерилізації або сушіння, виділяється прилад компанії nuve моделей Fn 400/500. Вони володіють однаковими можливостями, відрізняючись тільки вагою і габаритами. Це пов’язано з тим, що FN 400 має внутрішній об’єм камери 48 літрів, а Fn 500 володіє камерою для розміщення об’єктів в 120 літрів.

Серед інших технічних параметрів варто виділити:

  1. Пристрій може нагрівати повітря в камері в діапазоні від + 70°C до +250°C.
  2. Устаткування може стерилізувати сухим жаром об’єкти, які використовуються в медицині, стоматології, ветеринарії, або використовувати процес сушіння для науково-дослідних або промислових лабораторій.
  3. Камера створена з алюмінію з анодно-оксидованим покриттям.
  4. Зовнішній корпус зроблений зі сталі з покриттям з порошкової фарби.
  5. Є електронне управління процесом роботи, є дисплей, що регулює показники часу дії приладу і температури в камері. Таймер розрахований на показання в діапазоні від однієї хвилини до 99,9 годин.
  6. Всі дані можна записувати на карту пам’яті через порт USB.
  7. Є функція відкладеного старту.
  8. Є можливість захисту паролем застосовуваних даних для обробки.

Перевага

Прилад є багатофункціональним, він може не тільки стерилізувати об’єкти, вбиваючи хвороботворні мікроорганізми, але сушити, проводити термічну обробку поміщених всередину предметів або субстанцій. Це розширює можливості використання стерилізатора.

Автоматика дозволяє проводити всі процеси точно, домагаючись проведення процедур з дотриманням часу і необхідних температур. Можна налаштувати систему так, що стерилізатор сам включитися і вимкнутися в призначений термін без участі людини. Даний варіант дозволяє збільшити інтенсивність експлуатації обладнання.

Пристрій простий в оволодінні, не потрібно тривалого вивчення всіх особливостей, досить прочитати інструкцію і трохи попрактикуватися. Апарат надійний, має тривалий термін використання, герметичні дверцята і можливість виведення пари через спеціальну систему.