Як правильно виконати чищення динаміка телефону своїми руками

Першою ознакою того, що динамік телефону потребує чищення, є значне зниження якості звуку. Першими ознаками забруднення є тихе звучання, тріск, сторонній шум або глуха тиша.

Можна почистити динамік на телефоні вдома, головне знати, як правильно це зробити. Самостійне чищення динаміка андроїд можна виконати за допомогою підручних засобів:

  • зубної щітки;
  • ватної палички;
  • липкої стрічки.

Для айфона ці методи не підійдуть, тому що розібрати його в домашніх умовах досить складно без професійного інструменту. У даній ситуації ефективним буде чищення динаміку звуком чи повітрям. Можна почистити динамік телефону не розбираючи, використовуючи ватну паличку, змочену медичним спиртом, який збере весь пил та забруднення.

Заглянувши в інтернет, ви знайдете багато способів, як почистити динамік на телефоні. Слід пам’ятати, що далеко не всі вони підійдуть для тієї чи іншої моделі. Користуйтеся способами, які не вимагають розбирання апарату, оскільки без спеціальних знань та навичок його не тільки складно розібрати, а й правильно зібрати.

При самостійному чищенні динаміків телефону слід пам’ятати, що всі дії повинні виконуватися акуратно, оскільки грубість і напористість можуть призвести до псування захисної сітки.

Способи самостійного чищення динаміка телефону

Задаючись питанням про те, як почистити динамік на телефоні, необхідно розуміти, що всі дії проводяться з обережністю, інакше спроба зробити краще дасть зворотний результат.

Дуже багато інформації з цього питання надає Комфі блог, де можна знайти найпростіші та найпопулярніші способи очищення динаміків від забруднення:

  • чищення динаміків за допомогою липкої стрічки виглядає так. Невеликий відрізок зім’яти в грудочку і щільно додати динаміку телефону, потім прибрати. Ви побачите пил, що прилип до липкої сторони. Повторіть дію кілька разів, доки стрічка не стане чистою;
  • можна акуратно почистити динамік старою зубною щіткою. Чищення виконується паралельно до динаміків. Рухи щітки здійснюються вгору та вниз. Після чого розгорнути щітку у вертикальне положення та чистити рухами вправо та вліво.

Ще один дієвий спосіб – це очищення у вигляді потоку стисненого повітря. Для цього необхідно придбати балон і, приєднавши до нього трубку, випустити кілька коротких повітряних струменів на відстані 1-2 см від телефонного динаміка.