Izolácia fasád domov

Podporuje jeho domov v našom čase každý tretí laik.

Výhody

Izolácia fasády budovy pomáha znižovať jej tepelné straty o desiatky doby zahrievania.

Po prvé, samozrejme, náklady na platenie za bývanie a komunálne služby sa znižujú, pretože izolácia fasády vám umožňuje znížiť výkon vykurovacích zariadení použitých pri zahrievaní konkrétnej budovy alebo štruktúry.

Okrem toho sa zvyšuje šumová izolácia budov.

Vďaka izolácii fasády môžete v zime získať nielen teplý dom, ale aj tento dom bude v lete oveľa lepší.

Nezabudnite, že okrem tepelnej izolácie aj laik dostáva aj hydroizoláciu budovy.

A nakoniec, stojí za zmienku o tom, že po práci na tepelnej izolácii budovy alebo štruktúry sa vzhľad tejto budovy zmení iba k lepšiemu.

Zvyčajne začína proces izolácie fasády prípravou povrchu. Na tento účel je potrebné odstrániť všetky nezrovnalosti, zatvoriť všetky existujúce trhliny pomocou stavebných zmesí alebo montážnej peny (pre praskliny s veľkým priemerom). Niekedy na inštaláciu izolačných dosiek so širokou časťou je počiatočný profil nainštalovaný na stenách, ale to nie je povinné, a to nebude mať vplyv.

Proces izolácie

Aby ste určite zachránili steny pred vyrážkou a huby, pred inštaláciou dosiek sa steny ošetrí špeciálnou zmesou základnej náteru.

Potom začínajú priamo k inštalácii. Adhezívna zmes sa nanáša na dosky ohrievača a dosky sú pripevnené k stene. Adhezívna zmes sa musí distribuovať okolo celého obvodu dosky, aby sa zabránilo tvorbe vzduchových koridorov vo vrstve. Pretože tvorba takýchto vnútorných vzduchových kompartmentov takmer na nulu znižuje tepelné izolačné vlastnosti izolácie.

Potom, na spoľahlivú fixáciu dosiek, sa aplikuje posilňovací roztok, ktorý má tiež vodné odopakovacie vlastnosti. Potom je pripojená a fixovaná sieť zo skla vlákna.

Po vyschnutí vystuženia sa aplikuje základný náter, čím pripravuje povrch na aplikáciu omietky fasády.

Izolácia

Ako izolácia pre fasády budov a štruktúr sa používa niekoľko typov materiálov.

Extrudovaná polystyrénová pena sa dá nazvať analógom dobre známeho peny. Tento materiál sa však líši v tom, že má vyššiu hustotu ako pena, pretože sa vyrába pomocou špeciálnej technológie, ktorá spĺňa štátne normy extrúziou (extrudovanie). Výstup extrudovanej polystyrénovej peny vo forme tanierov.

Polyuretánová pena je relatívne nový materiál, ktorý sa používa na zahrievanie budov. Uvoľnite ho vo forme peny. Pri zahrievaní fasád sa musí polyuretánová pena prísne pozorovať pri uplatňovaní tohto materiálu, ako aj na osobitné prostriedky ochrany. Preto je lepšie zveriť takúto prácu odborníkom. Ak používate polyuretánovú penu ako ohrievač, nemôžete sa obávať vzhľadu medzi vrstvami vzduchových priehradiek, pretože tento materiál dokonale vyplní všetky praskliny a dutiny kvôli jeho konzistencii kvapaliny.

Minerálna vlna sa vyrába v kotúčoch. Tento materiál má vynikajúce tepelné izolačné vlastnosti a je veľmi ľahké nainštalovať. Minerálna vlna sa tiež nazýva ekologický materiál. Ale jeho hlavnou nevýhodou je absencia všetkých druhov vodeodotesných vlastností.

Bavlnená vlna čadiča sa vyrába v doskach aj valcoch. Inštalácia čadičovej vlny je skôr časovo náročný proces. Tento materiál má vynikajúce tepelné izolačné vlastnosti, ako aj ohnivý. Je však potrebné poznamenať, že čadičová vlna obsahuje chemikálie škodlivé pre ľudské zdravie, to znamená, že to nie je materiál šetrný k životnému prostrediu.

Budovy, ktoré sú izolované tepelnými panelmi, sa nazývajú termoméry alebo termos. Na nezávislú inštaláciu tepelných panelov to môže trvať dlhšie ako dva týždne, pretože práca na omietnutí povrchu materiálu izolačného tepla, aby ste poskytli estetický typ budovy.

Pri výbere materiálu na izoláciu fasády je potrebné venovať osobitnú pozornosť individuálnym charakteristikám budovy.