Zahrievanie drevených okien

Aby sme izolovali drevené okno, prvá vec, ktorú potrebujete, je trpezlivosť! A dosť veľa voľného času. Napríklad nám to trvalo dva celé dni. Niekto povie, prečo je to potrebné? Vložte plastové okno a zabudnite na všetky problémy, ale môže existovať veľa dôvodov na opustenie dreveného rámca, počnúc obmedzeným rozpočtom a končí sa starostlivosťou o ekológiu.

Rozhodnutie je teda prijaté — budeme izolovať. Kde začať?

Prvým dôležitým bodom je výber času. Bude to dobré, ak sa všetky manipulácie s oknami uskutočnia v teplej sezóne. Niet divu, že hovoria o saniach v lete.

Druhou, nemenej dôležitou fázou je nákup potrebných materiálov. Budeme potrebovať:

tmel;

pečať;

Inštalačná pena.

Môžete tiež potrebovať nové stohy, parapety a maľovať. Keď sme išli do tohto experimentu, rozhodli sme sa maľovať rám a zmeniť parapet — aby sme tak urobili po stáročia.

A potom prišiel menovaný deň. Zmerali sme naše okno a išli sme na stavebný trh. Čo je dôležité vedieť, aby ste si kúpili potrebné materiály?

Tmel si musí zvoliť univerzálny silikón. Bude sa dobre prilepiť na sklo a zaistí tesnosť kĺbov. Vyberte priehľadné, nebude viditeľné, ak zafarbíte sklo. Spotreba bude závisieť od veľkosti okna, že sa chystáte izolovať. Na našom okne — veľkosť 150×150 cm. — dostatok bánk s objemom 280 ml. Bolo by pekné kúpiť si tesniacu pištoľ, maličkosť je lacná, ale bolestivo zjednodušujúca.

Pri výbere tmelu sa riadiť veľkosťou trhlín medzi krídlom a rámom. Okrem toho je to samostatne a niekedy aj ten, ktorý je potrebné prilepiť samostatne, napríklad s rovnakým tmelom (potom mať na pamäti, že tmel bude vyžadovať viac). Rozhodujete sa. Počet tesnení závisí od veľkosti vášho okna. Vybrali sme si samolepiaci D-profil (je to pre sloty od 3 do 6 mm).

Vyberte si na inštaláciu celú penu, je odolnejšia. Jeden valec stačil pre nás 750 ml.

Myky možno nemusia kupovať. Všetko záleží na stave, v ktorom ste a ako ich úhľadne môžete odstrániť. Naše neboli príliš atraktívne, takže sme si kúpili nové. Kúpili sme tiež parapetu a bielu farbu, ale toto, ako sa hovorí.

Nástroje sa samozrejme vyžadujú — skrutkovač alebo sekáč na odstránenie personálu a malé kladivo a strúčiky bez klobúkov, aby sa personál vrátil na miesto.

Takže tu je náš akčný plán!

Opatrne odstráňte personál. Nie je možné veľmi opatrne, ak sa ich rozhodnete zmeniť.

Vytiahneme sklo. Vložili sme na odľahlé miesto.

Potom odstránime starú farbu a prach z rámu čo najpredávanejšie. Urobili sme to nožom a vysávačom.

Ak sa stále rozhodnete maľovať ráme. A nezabudnite maľovať stohy.

Ideme do tohto bodu po úplnom vyschnutí farby. V drážkách rámu nanášame tmel, snažíme sa to urobiť opatrne. Keď je celý obvod rozmazaný, vložíme sklo. Keď vložíte sklo na miesto, časť tmelu pod tlakom sa plazí, nedotýkajte sa ho, nech ho zamrzne. Pokračujte vo svojej doterajšej práci.

Когда стекло водружено на место, нужно вернуть туда же и и и и и и и и и и и и и и и и и и и иVOT. Buďte opatrní — je dôležité rozbiť sklo a príliš ho nestláčať.

Teraz je čas vrátiť sa k prebytočným tmelom, ktoré sa vyliezli, keď ste zdvihli sklo na mieste. Celkovým tajomstvom je, že keď tmel zmrzol, jeho prebytok sa dá ľahko odrezať ostrým nožom. Nepotrebujete si robiť handry, špinavé ruky, sklo a všetko okolo.

Ale späť k nášmu rámu. Najviac špinavá práca je vykonaná. Náš rám bol dvojitý a to všetko bolo preč celý deň. Takže vypočítajte tieto sily.

Nasledujúce ráno sme vzali pečať. Zdalo sa, že záležitosť bola úplne jednoduchá, ale nebola tam. Najprv musíte vyčistiť miesto, na ktoré bude pružná pásma lepiť. Tento bod nám zmeškal. Do. Rám bol včera natretý a priamo žiarila čistotou. Potom môžete pokračovať v lepení. Je dôležité to urobiť opatrne, mierne ťahanie pásky v rohoch, aby nezasahovala do zatvárania okna.

Okno je pripravené. Ale to nie je všetko. Teraz musíte urobiť para. Je potrebné odstrániť parapet, odstrániť starú izoláciu, ak bola. Potom, čistenie povrchu odpadu, dôkladne úcte všetky praskliny.

Nakoniec sme to urobili! Čo sme dostali v dôsledku 2 dní práce?

Okno je izolované a teraz sa nebojím žiadnych mrazov;

Sklo zastavilo chrastenie;

Zvuková izolácia miestnosti sa výrazne zlepšila;

A ako bonus — okno vyzerá ako nové!